Lezing Concertfotografie

Zin in een gezellig avondje over het fotograferen van concerten en festivals? Wil je de geheimen achter spectaculaire concertfoto’s ontrafelen? Dan is mijn lezing over concertfotografie iets voor jullie! 😁

Hallo, ik ben Chris Stessens, ondertussen al 15 jaar concertfotograaf. Momenteel ben ik actief als fotograaf in het collectief CPU dat bv VRTnws, ticketmaster en Proximus Music onder zijn klanten mag rekenen. Ik ben ook actief als huisfotograaf in zalen zoals Sportpaleis, Lotto Arena, Stadschouwburg, … en op festivals als Graspop.

In deze lezing neem ik jullie mee achter de schermen van het fotograferen van concerten en festivals. Als gepassioneerde concertfotograaf deel ik mijn ervaringen, tips en trucs om jouw fotografische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Wat kan je verwachten?

  • Het lijkt gemakkelijker om een aap op de Noordpool te fotograferen dan de Arctic Monkeys in hun natuurlijke habitat: op het podium. Graag vertel ik jullie hoe je met je camera exclusieve toegang krijgt tot concerten, festivals
  • Leer welke instellingen je best kan gebruiken om die perfecte shot te maken, zelfs onder uitdagende lichtomstandigheden. Van sluitertijd tot ISO, ik deel mijn geheimen.
  • Concerten en festivals staan bekend om hun dynamische lichtomstandigheden. Ontdek hoe je omgaat met snel veranderende belichting en hoe je creatief gebruikmaakt van lichtbronnen.
  • Een concert is meer dan alleen muziek; het is een ervaring. Ik laat je zien hoe je die energie, passie en emotie in je foto’s kunt vangen.
  • Ik vertel niet alleen over technische aspecten, maar ook over de unieke momenten die ik heb vastgelegd. Misschien hoor je wel een sappige roddel over een artiest!
  • Dit alles aan de hand van vele voorbeeldfoto’s

Laat je inspireren door de wereld van muziek en beelden. Meer info via chris.stessens@stes.be.

Op workshop decmber 2024 @de warande (Turnhout) ©Gert Daemen